19:30

HC Örnen

Referat: Viking HC - HC Örnen

Det blev tyvärr förlust i gårdagens bortamatch mot Viking HC med 5-0.

Den första perioden börjar lite avvaktande från båda hållen och det skapas inte några farligare chanser mot någon av målvakterna. Perioden fortsätter på detta vis till ungefär mitten av perioden när Viking får en utvisning och HC Örnen får spela powerplay. Tyvärr för HC Örnens del fortsätter man att släppa in mål med en man mer på planen när Andreas Borgström tillåts komma fri mot en utåkande Eric Samuelsson i HC Örnens mål. Det är Viking-spelaren som hinner först på pucken och kan slå in 1-0 för Viking i öppet mål. Resterande del av perioden är rätt avvaktande där lagen delar på några chanser. Ställningen är således 1-0 till Viking inför den andra perioden.

I den andra perioden är det mer och mer Viking som har spelövertaget och skapar flest chanser. Detta i kombination med att HC Örnen försvarsspel inte sitter som det ska kan Viking efter 08:09 återigen komma i ett friläge vilket man förvaltar på bästa sätt när Felix Passi sätter 2-0 för hemmalaget. HC Örnen tar timeout några minuter efter detta mål för att få ordning på sitt spel. Det är dock Viking som kan fortsätta sätta tryck i HC Örnens zon och efter 15:30 kan man utöka sin ledning till 3-0. HC Örnen lyckas skapa ett litet tryck mot Vikings mål i slutskedet av perioden, tyvärr utan att få utdelning och ställningen är 3-0 inför den tredje perioden.

Den tredje perioden är rätt så avvaktande från båda lagen och det händer i stort inte så mycket under de inledande tio minuterna. Efter 12:25 åker HC Örnen på ett matchstraff av Adam Excellie och Viking får en tvåminutare i samma situation. Det blir således spel 4 mot 4 och det öppnar upp lite ytor. Detta medför till att HC Örnen räknar lite fel i egen zon och Adrian Davidsson i Viking kan fri framför Eric Samuelsson utöka Vikings ledning till 4-0 efter 14:48. HC Örnen drar på sig ytterligare en utvisning vilket innebär att Viking får spela 5 mot 3 vilket till slut blir för tungt att klara av för HC Örnen. Efter 18:30 i den tredje perioden gör Viking 5-0 efter att Billy Dahlgren sätter den i nät från point-position, vilket också blir slutresultatet.

Tränare Patrick Carlsson efter matchen.
- Surt att det blir förlust och vår chans till kvalserie är borta. Men vi får lite av en reaktion på att vi spelat 11 matcher på 4,5 vecka och de senaste tre med 6 ordinarie spelare på skadelistan. Tillslut tar bränslet tyvärr slut och även om vi gör en riktig kämpainsats i defensiven så har vi inte riktigt krafter till att skapa något offensivt mot ett bra Viking.

Matchens trio:
Jonathan Pettersson
- Grymt bra jobb i boxplay och eldar på laget hela tiden i båset. För Tallen existerar inte orden ge upp.

Joakim Berzelius
- Sliter stenhårt matchen igenom. Grym i boxplay och visat på stor flexibilitet när han går in som center i tredje perioden.